5 Ocak 2012 Perşembe

Diyalog 3

Doğa bayılır herşeyi ağzına sokup evirip çevirmeye. Ne zaman geçecek bu huyu bilmiyorum. Sabah da plastik tarağı dişliyordu.
Anne: Ne yiyosun Doğa?
Doğa: Tata :) (tarak)

Sabah kahvaltı ederken,
Anne: Hangi mamadan istersin Doğa?
Doğa: Düm (domates :))
Baya bi düm yedi bu sabah :):)

Bizim orada gezerken, anaokullarının yanından geçiyoruz genelde, zaten burası anaokulu bölgesi olarak geçiyor. Ben de anlatıyorum her geçişimizde, çocuklar okulu çok severler. Okulda oyun oynuyorlar, müzik dersi yapıyorlar, resim çiziyorlar, mama yiyorlar, kitap okuyorlar. Bebek Koala da okulu çok seviyor. falan filan..Dün gezerken gene okulların önünden geçiyoruz;
Anne: Çocuklar okulu çok seviyorlar. Napıyo çocuklar okulda?
Deniz: Mama
Anne: Mama yiyorlar evet, başka napıyorlar?
Deniz: Daa
Anne: Dans ediyorlar evet. Başka?
cevap gelmiyo :) anne sayıyor top oynarlar parkta oynarlar resim çizerler falan filan falan filan..

Bir de gezerken gündüz gündüz aydede çıkıyor kaşımıza, her seferinde bizden önce Deniz farkedip gösteriyor. Bayılıyor aydedeye :) ve aydede şarkısını söylettirip duruyor bize :)

Bu hafta hava hep güneşliydi, her gün çıktık yürüdük, Doğa ve Deniz de yürüdüler. Yarım saatle bir saat arası yürüyoruz. Çok iyi geliyor onlara da, etrafı seyrede seyrede anlata anlata yürüyoruz. Fırına girip ekmek alıyoruz, lüp lüp yeniyor o sıcacık ekmekler. Markete giriyoruz dolanıp çıkıyoruz. Kırtasiyeye giriyoruz bazen. Bazen de bi yere girmeden yürüyoruz. Köpeklere, kedilere, kuşlara, uçaklara, aydedeye, güneşe, okullara, okulların camlarındaki kardanadamlara noel babalara, oyun oynayan çocuklara, arabalara, her bişeylere bakıyoruz :)

1 yorum: