27 Ağustos 2012 Pazartesi

Kömbe

Devo'nun anneannesi yapar kömbeyi. Maraş kömbesi. Geçtiğimiz bayram bi tarif aldım anneanneden. Tabii herşey göz kararı. Bugün denedim. Sonuç güzel oldu ama anneanneninkinin aynısı değil henüz. henüz diyorum çünkü o tada gelesiye kadar denemeye devam :) bi dahaki denemede tutturma ihtimalim yüksek :)

Bilmeyenler için; elde açma kıymalı bir börek kömbe..yanına da buz gibi bir ayran...mmmm nefissss :)


4 yorum:

  1. maşallah nasıl uğraştın , iki çocukla.. eline sağlık, güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklar parktayken yaptım :) Aslında çok zor değil, yarım saatte yoğurması açması bitti :)

      Sil
  2. bizede bu anneanne tarifini versene özgülcüm , madem kolay,yaparız bizde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Veriim :)
      5-5,5 su bardağı un
      1 su bardağı su
      1 tatlı kaşığı tuz
      1 çay bardağı yoğurt
      1 çay bardağı sıvıyağ
      Bu malzemelerden hamur yoğurulur. Hamur ikiye bölünür. Ben bu orandaki hamurla bir küçük dikdörtgen fırın tepsisinde yaptım. Bildiğimiz kare borcamdan büyük olsun tepsin. İlk hamuru büyük pasta tabağı büyüklüğünde aç, dörde böl bıçakla. Her birinin üzerini bolca yağla (margarin ve tereyağ karışımı kullandım ben). Yağladığın 4 parçayı üstüste koy (en üste koyacağın parçanın yağlı kısmı alta gelsin, açacaksın ya hamuru), tepsi büyüklüğüne gelene kadar tekrar aç hamuru. Tepsiye yerleştir. Sonra üzerine iç malzemesini koy (ben 250 gr kıyma, 2 büyük soğan, 1 tatlı kaşığı salça, tuz ve karabiber kullandım. pişirdim bu karışımı). Sonra ikinci hamuru da aynı şekilde aç ve üzerine yerleştir. Hamurun üzerine de katı yağ karışımından sür. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişir. katı yağ karışımı oda sıcaklığında yumuşatılmış olacak. Ben mikrodalgada yumuşatıyorum. Karışık olmamıştır inşallah :)

      Sil