6 Haziran 2012 Çarşamba

Kıbrıs Kaçamağı

Geçen Perşembe sabahı Kıbrıs'a uçtuk ailece. Devrim, ben, çocuklar, babaanne, Ayça Hala ve Hayri Dede. 4 günlük bi paket, bildiğimiz 5 yıldızlı tatil köyü şeklinde bir tatildi. Aslında çok da tercih etmediğim bir tatil şekli, ama çocuklar çok küçük olunca rahat oldu açıkçası. Geçen sene de ev tutmuştuk o da çok güzel olmuştu. Neyse..

Perşembe sabah Sabiha Gökçen'den 9da bindik uçağa. Deniz uyudu, Doğa kucaktan kucağa dolandı, uçak inişe geçecekken uykusu geldi. Havaalanından direkt otele transfer olduk. Otelde biraz bekledik oda temizlenene kadar. Yemeğimizi yedik. Odamıza yerleştik. Çocuklar yadırgadılar tabii ki odayı. Giyindik attık kendimizi denize. Deniz biraz soğuktu ilk gün. Aslında rüzgar vardı, o yüzden üşüdük biraz. Sonraki günler hava ısındı çok güzel oldu. Havuza da girdik. Kum oynadık. Çocuk parkı vardı orda da vakit geçirdik epey. Bütün günlerimiz deniz, havuz, kum, park, öğlenleri uyku, yemekhanede kahvaltı öğle yemeği akşam yemeği, akşam yemekten sonra odaya çekiliş ve uykuya geçiş şeklinde geçti. Kalabalık gitmemizin çok faydası oldu, ben de Devo da tatil yapabildik :) tabii bunu bi de Ayça Hala ve babaanneye sormak lazım :) Çocukların peşindeydi onlar da biz de.
Çocuklar çok sorun çıkarmadı. Gündüz baya eğlendiler. Sadece bir gün öğlen uyumadı Doğa. Deniz her öğlen uyudu maşallah. Akşamları evde uykuya gittikleri saatte odadaydık. İlk akşam yer yadırgaması oldu biraz, sonraki akşamlar bi problem olmadı. Velhasıl tatil sonunda otelden ayrılmak istemediler :) Bütün gün dışarıda olunca çok iyi geldi çocuklara :) Bize de tabii :)
Yemeklere gelince pilav makarna köfte tavuk yoğurt ayran şeklinde oldu biraz. Aslında çok çeşit yemek vardı ama çocuklara uygunu pek yoktu. Bizimkilerin yemeleri dert zaten, orda da dert oldu biraz. Deniz kuru kayısı ve incire alıştı tatilde. Doğa da tavuğu çiğneyerek yemeye.
Uçak genel olarak iyi geçmekle birlikte, dönüşümüz gece on bir buçukta olduğu için uykuları bölündü. Bölününce uçağa ilk binişte ikisi de ağladı çılgınca. İkisi de anneyi istedi. Çareyi Devo ile yanyana oturup Doğa'yı kucağıma alıp Deniz'in elini tutmak ve kafasını kafama yaslamakta buldum. İkisi de yanımda olunca sesler kesildi. Uçuş boyunca uyudular. İnince gene bir ağlama. İkisi gene anneyi istedi, sakinleştirmek biraz zor oldu. En son havaalanından ikisi de kucağımda, ezilmiş vaziyette çıktım. İkisini bir kucağıma alıp ninni söyleyince sakinlediler. Bel pert oldu tabii. Gene de bu kadarı normal diyorum, çok da ağlamadılar.
Neticede çooook güzel 4 gün geçirdik hepimiz :) İyiki de bi çılgınlık yapmışız :)

Bu arada son günün öğleden sonrasını Gönül ablam ve Mesut abimle geçirdik. Girne'deki evlerinde ağırladılar bizi. O kadar güzel bir ev ki..1940lardan kalmaymış. Kocaman bir bahçesi var. Evdeki eşyalar anneden anneanneden kalma. Gönül ablamın gençliğinde kullandığı yatak bile duruyor hala. Ve herşey çok bakımlı. Muhteşem bir ev. Her yerinde yaşanmışlık var..tam anlamıyla bayıldım eve..evin bulunduğu köy de çok güzel..köy deyip geçmeyin, bizdekilerle alakası yok..caz barı bile olan bir köy..bookshopu (girişinde öyle yazdığı için bookshop diyorum, kitapçı yani) ve hatta cupcake dükkanı bile var..bir sürü restoran var..daracık tertemiz sokaklar..güzel evler..güzel insanlar..daha çok vakit geçirmek isterim, adım adım gezmek isterim ama bu seferlik birazcık kısa oldu ziyaretimiz..
Çocuklar nasıl tepki verdiler? Doğa ilk yarım saat sesini çıkarmadı, hep tarttı dinledi, sonra bi baktık Mesut abimin kucağında :) yani dinlemiş dinlemiş bakmış bi zarar gelmeyecek atmış kendini kucağa :) En son Mesut abim sırtını kaşıyordu, o derece ısındı :) Deniz ilk yarım saatte mıyırdandı, annecim annecim şeklinde, sonra bir baktık Mesut abimin elini tutmuş :) Gönül ablama da Mesut abime de ısındılar hemen :) Bir ara içeride bişeylere bakıyordu dördü :) Bahçeye gelen kedilerle de epey oyalandılar. Ağaçlardan portakal (bebiş portakal) ve badem kopardık. Bademler süperdi ben olsam bi tane bile bırakmam ağacın üstünde :):)
Kısacık oldu ama çok çok güzel oldu, iyiki görüşebildik. Bi dahaki sefere inşallah çocuklar biraz daha büyümüş olacak ve daha bol vaktimiz olacak. Gönül ablam ve Mesut abim çok kıymetli benim için. İkisini de çok seviyorum, keşke hep yanımda olsalar..gene bir fırsat yaratıcam mutlaka, burdan söz :):)

Ve fotoğraflar..





Gönül ablam ve Mesut abimin evinde..





Uçuş öncesi akşam yemeği..


2 yorum:

  1. özgül, küçük kaçamağınıza çok sevindim.sana ve devo yada iyi gelmiştir.
    bu ara çok yakışmış mikine ve şort yerim kuzuları ben....

    YanıtlaSil
  2. Resimler çok güzel çıkmış. Bence süper bir tatil oldu. Kuzularımda çok memnun kaldı, eve dönelim mi deyince ıı diyodu Doğa en son :).

    YanıtlaSil