16 Ağustos 2011 Salı

Bildiğimiz hayvanlar

Geçen hafta Devo'nun bir arkadaşı Baby Einstein Animal Cards hediye etti bize :) Görürgörmez o kadar beğendim ki, başka türlü kartları varsa alacağım kesin. Çocuklar kitaplara bayılıyorlar ve kitaplardan çok fazla hayvan öğrendiler zaten. Üzerine bir de bu kartlar eklenince daha da çoğaldı bildikleri hayvanlar :) Bildikleri hayvanlar şunlar: (siz bu kadar biliyo musunuz he he :):))

maymun
kaplan
kaplumbağa
zürafa
tırtıl
balık
at
eşşek
inek
ördek
domuz
tavşan
arı
kuş
fil
kurbağa
uğur böceği
koyun
sincap
kedi
köpek
ayı
aslan
fare
kelebek
papağan
yengeç
deve
horoz
tavuk
civciv
karınca (bunu balkondaki karıncalarımızdan öğrendiler, onları mıncıklamaya bayılıyorlar, karıncalar adına şahsen çok üzgünüm)
baykuş
timsah
karga (bunu dışarıda öğrendiler. Bi de karga karga gak dedi tekerlemesinden :) karga karga ne dedi diyorum Doğa gaaak diye cevap veriyor hemen :))

Özet: havyanları çooook seviyoruz :) ve Baby einstein kartlarını şiddetle tavsiye ediyoruz. Bu arada kartların arkasında bilgiler de var ama bizimkiler henüz onları okuduğumda dinlemezler. Ancak resimlerinden bişeyler gösterirsem o zaman anlayabilirler. Örnek: filin hortumu, fil hortumundan hüüüp diye su içer :) aaa kuşun gagasııı, gagasından mama yiyo kuuuuş vs vs gibi hayretler içinde anlatımlar:)

2 yorum:

  1. ya inanilmaz! masallah valla.. ama bu hep senin emegin, ben bu kadar ogretemedim ogluma diye vicdan azabi cekiyorum bak simdi :( hemen yarin basliyoruz derslere :)

    YanıtlaSil
  2. Eninde sonunda öğrenecekler :) vicdan azabı çekme yani :) Ama bu vakitler herşeyi çok hızlı kapıyorlar, bol bol konuşmak göstermek lazım :)

    YanıtlaSil