22 Nisan 2013 Pazartesi

Doğa çok büyük bir adım attı :)

Anladığınız üzere Doğa da attı artık bezi :) Geçtiğimiz Cuma gününden beri külot giyiyor ve lazımlığa yapıyor tuvaletini. Arada kaçırdığı oldu ilk 2 gün. Şimdi pek kaçırmıyor ama kaçırsa da farketmez, zaten daha 4 gün oldu. Gece de bağlamıyoruz bez. İkisini de gecede bir kere kaldırıyoruz.

Allah'a şükür bu tuvalet işini güzel atlattık :) Doğa da Deniz de hiç problem çıkarmadılar. İstekliydi ikisi de. İnşallah da bir aksilik yaşamayız.

Çocukları okula vermeden önce halletmem gereken en mühim şeylerden birini hallettim neyse ki..

Tuvalet alışkanlığı için tavsiyeler;

- 3 yaşa gelmeden tuvalet eğitimini hallediniz :)
- Okula vermeden mümkünse halledin, okulda tuvalet konusunda nasıl davranacakları belli olmaz. Siz kendiniz verin eğitimi. Kimseciklere bırakmayın. Ne de olsa çocuk en çok size güveniyor.
- Sakin ve sabırlı olun. İllaki kaçıracak o çişi :) Kaçıra kaçıra öğrenecek..
- Tuvalet eğitimine başlamadan önce çocuk konuşmaya başlamış olmalı. Ve bence 2 yaşını geçmiş olmalı.
- Çok öncesinden konuşmaya başlayın. Biraz büyüyünce siz de tuvalete yaparsınız şeklinde.
- Teşvik edin: Cicili bicili külotlar alın. Tuvaletlerini kendilerine seçtirin. Oynasınlar tuvaletleriyle, alışsınlar. Gözlerinin önünde dursun.
- Bezden soğutma çalışmaları yapın :) Külotları övün de övün :) Ah ne güzel külotların var keşke benim de olsa deyin. Bez pişiriyo, hiç rahat değil deyin. Yani işleyin...
- Anne ve baba da tuvalete yapıyo gibi sözler sarfedin. (Ben "benim tuvaletim çok sıkıcı dümdüz beyaz, sizinki ne güzel mickeyli minnieli" gibi şeyler de söyledim). Yani hep teşvik hep teşvik.
- Bekleyin, acele etmeyin, çocuk zaten hazır olduğunu belli ediyor. Hazır değilse, kabul etmiyorsa tuvalete yapmayı, biraz daha büyüyünce yaparsın deyin. Zorlama yok.

2 yorum:

  1. geçmiş olsun özgül, bezden kurtulmak gerçekten çok keyif bizim içinde onlar içinde.
    daha kazalar olacak ama önemli değil.yatakları için su geçirmez alezler var lınens hatta indirimde 2 tanede ondan alırsan daha iyi olur. yoksa yatak silmek zor...
    aferim akıllı kuzularımıza bizi çok uğraştırmadılar...

    YanıtlaSil
  2. maşallah kuzularıma.herşeyi zamanı gelince uğraştırmadan yapıyorlar.çocuklar çok akıllı büyükler gibi ,anlatınca her şeyi yapıyorlar.uğraşmaların sonuç veriyor.ALLAH şanslarını açık etsin kıymetlilerimin.

    YanıtlaSil