9 Nisan 2012 Pazartesi

Gelişmeler

Hangisini anlatsam bilmiyorum. Özellikle konuşmada çok ilerleme var. Deniz de Doğa da kelimeleri bütün halde söylüyorlar. Her tür kelimeyi. Bazen söyleyemediklerine takıyorlar, uğraşa uğraşa sonunda çıkıyor kelimenin doğrusu. Deniz cümleler kurmaya başladı. Zaten başlamıştı ama benim tekrarımla söylüyordu. Şimdi kendisi kuruyor cümleleri. İlk kendi kurduğu cümle "Anne kalk" oldu :) Bugün üç kelimeli bir cümle kurdu ilk defa. "Denis aşağı düşeysin" :) Sandalyeye çıkmış ayakta dururken bi yandan bunu söyledi. Doğa Deniz'in 1-2 hafta öncesi gibi, emir cümleleri halinde konuşuyor: otuy, kalk, yat şeklinde. Önlerine gelen yemeği artık seçe seçe yiyorlar. Yoğurt istiyorlarsa yoğut diyorlar, çorba istiyorlarsa çööö, pilav istiyorlarsa pi ya da pipi vs vs. Herşeyi anlatıyorlar. Deniz'deki anne düşkünlüğü azaldı, Doğa'da başladı. O da sanırım 1-2 haftaya biter. Bir dönem sanırım bu.

Bazı kelimeleri öyle kullanıyorlar ki cuk oturuyor, şaşıyorum. Örnek: neyse kelimesi. Aslında çok zor anlaşılabilecek bi kelime bence ama Deniz de Doğa da çok uygun yerlerde kullandılar.

Sabah kahvaltısında Deniz'de Alper kitabı var Doğa'da Meraklı Minik dergisinin son sayısı var. Yememeye başladı mı kitap verdiğim oluyor yeteri kadar yesinler diye. Oyalanırken yiyorlar. Deniz Alper kitabını Doğa'ya verir. Doğa istemez, illaki Meraklı Minik'e bakmak ister. Deniz kırar dizini oturur ve bi "Neyse" patlatıverir. Babaanne ve anne o an kopar gider :):)

Anne ördekli kitabımızı okumakta. Doğa kitabın kenarındaki yırtığa takılır. Anne "tamam kızım orası yırtılmış, anne bantlar boşver" der. Doğa bi "Neyse" patlatır, sayfayı çevirir. Anne gene gülmekten ölür :):)

Bunun gibi bir sürü bir sürü bişeyler oluyor her gün. Yazmaya vakit yok. Öyle güzel konuşuyorlar ki (maşallah), hayret ediyorum..

Bu aralar park sevdası var çok fena. Her gün parka parka diye tutturuyorlar. Bugün yağmurluydu zor dinlettim.
Doğa: paaka?
Anne: Parka güneş olunca gidicez, bugün güneş var mı Doğa?
Doğa: ı ıh.
Anne: o zaman bugün parka gidemiyecz, evde oynıycaz.
Doğa: paaka?
Anne: :):):):):)

Bakıcı işini henüz halledemedik. Perşembe günü daha önce beğendiklerimden biri gelecek, bakalım hayırlısı, umarım istediğim gibi biri çıkar karşımıza..

Başka da aklıma bişey gelmedi şu an, gelirse eklerim.

2 yorum:

  1. tekrar tekrar masallah bonbonlara. kameraya almayi ihmal etme, gecen oturup eski videolari izledik kaanin oyle guzel geliyor ki oturup seyretmek.. aa bunu yapmisti, bunu demisti diye diye izledik..

    YanıtlaSil
  2. Kamera hep kalıyor ya, fotoğraf bile zor çekiyorum. Ama konuşmalarını almam lazım bi ara. Haftasonu gezerken unutmazsam alayım yanıma, biraz çekeyim :)

    YanıtlaSil