31 Mart 2011 Perşembe

Alkış alkış alkışşş :)

Denizcim, canım oğlum, el çırpmaya başladı bu hafta :):) Önceleri oyuncakları birbirine çarpıyordu, sonra benim elimi alıp alkış yaptı, son olarak da kendi elleriyle alkış yapmaya başladı :):)

Bu arada ikisi de kendilerini yere atıyorlar bişeyi almak istediklerinde. Etraflarında yastıklar olduğu için şu ana kadar kafayı çarpma gibi bişey olmadı. Ama attıkları zaman hemen yastıkları almamız gerekiyor yoksa emekleme çabaları boşa çıkıyor. Şimdilik korkusuzlar inşallah da hep öyle olur.
Henüz emekleme yok, Doğa geri geri emekliyor sadece. İlerideki bi oyuncağı almaya çalışırken bi bakıyo daha da geriye düşmüş :):) Sonra sinirleniyor tabii ki :)

Hareketli, dönen, yuvarlanan şeylere karşı acayip bir ilgileri var. Doğa'nın çeşitli denemeleri de var bu konuda. Eline geçen herşeyi atıp nasıl ses çıkarıyor, yuvarlanıyo mu, gidiyo mu keşfetmeye çalışıyor.

Denizciğime aynı renklerde oyuncakları gösteriyorum "bu mavi bu da mavi bu morrrr bu da morrr" diye, gülüyor, anlıyor mu ne :):)

Püreyi 3 haftadır bıraktık. Pütürlü şeyler yiyebiliyorlar nihayet. Meyveleri rendeden geçiriyoruz, sebze çorbasını çatalla eziyoruz, kahvaltımız ya bulamaç şeklinde ama pütürlü gene ya da peyniri zeytini ayrı ayrı yiyorlar büyük adam gibi :)

Uyku konusunda çalışmalarımız devam ediyor :) Denizciğim akşamları tek başına uyumaya başladı (maşallah), gündüzleri de yanımıza yatırıp piş piş piiiişşş ya da ninni. Doğacığıma da zorla beşiği bıraktırmaya çalışıyoruz :) Şimdilik ayakta sallıyoruz, bi sonraki aşama tek başına uyumaya alıştırmak olacak inşallah.

Ben 2 hafta sonra işe başlayacağımdan :( , ve Şehnaz yalnız kalacağından, uykuları iyileştirmemiz lazım, çabamız bundan :)

Maşallah maşallah maşallah......

1 yorum:

  1. maasallah gelisken cocuklar. Banyo fotolarina da bayildim, nisanda bol bol perim artik, Mehmet abisi ile oynarlar umarim :)

    YanıtlaSil