27 Mayıs 2013 Pazartesi

Deniz, the sayı manyağı :) Doğa, the acayip insan :)

Nazarlar değmesin çok akıllıdır benim oğluşummm :) Babamın küçükken bana yaptığı gibi ben de oğluşuma sorular soruyorum, bir elmam var bir elma daha aldım kaç elmam oldu gibisinden. Geçen gün iki topum var iki top daha aldım kaç topum oldu diye sordum, Anne arabalı sor dedi :):) hemen arabaya çevirdik soruyu :) Velhasıl Deniz, the akıllı bıdık, 1+1, 2+1, ....5+1 gibi 1 ile toplamaları, 1+2, 1+3 gibi tersten toplamaları, ve en son olarak da 2+2 yi kafadan yapabiliyor. Ben bunları 4-5 yaşında yapabiliyormuşum vakti zamanında. Deniz henüz 3 yaşında bile yok :) Umarım benden çok çok daha iyi olur ileride..

Farkındayım sayılarla arası çok iyi..harflerle de aynı şekilde..

Doğa ise başka konularda iyi..iyinin de ötesinde iyi..görsel hafızası çok iyi..el becerileri çok iyi..sanatsal faaliyetlere bayılıyor..en son 100 parçalı yapbozu yapabildi..bir acayip çocuk :) Şahsen ben onun kadar iyi yapamıyorum..nasıl becerdiğini de anlamış değilim..tam bir kitap delisi..kendince okuyor okuyor okuyor..tuvalete elinde kitapla girdiği oluyor..kitapçıya üçümüzün bir girişi var bir de çıkamayışı :) üçümüz de çılgına dönüyoruz orada :) 1 saate yakın vaktimiz geçiyor..

Ne diyim şansları bol olsun, hayatta ne istediklerini bilen çocuklar olsunlar ve istediklerini de alsınlar inşallah..Bizden kat kat daha iyi kat kat daha mutlu olsunlar..Allah nazarlardan saklasın onları..

3 yorum:

  1. çok çok başarılı,tebrik ediyorum deniz'i,ne olacaklar nasıl olacaklar bizim cücükler bakalım ben de çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. canım sok gecirdim süper zeka bu cocuklar aman dikkatli eğimi vs. seçim
    öperim hepinizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeka önemli ama tek başına bir işe yaramıyor, doğru yönlendirmek lazım, inşallah becerebiliriz..

      Sil