7 Haziran 2011 Salı

Gelişmeler - 10.5 aylık

10.5 aylık oldu Doğa ve Deniz. Bu aralar nerede oyununu çok oynuyoruz. Oyuncağı alıp arkama ya da T-shirtümün içinde saklıyorum ya da bacağımın altına. Oyuncak nerede diye soruyorum, ikisi de heyecanla koyduğum yere doğru koşuşuyorlar :) Doğa koşuşamıyo aslında :) henüz emeklemeye başlamadı, ama o tarafa yöneliyor, yakınındaysa buluyor. Deniz emekleyip çıkarıyor yerinden. Ama koyarken takipteler nereye koyucam oyuncağı diye :):)
Bir çok hayvan oyuncağımız var, hepsinin ne olduğunu biliyorlar. (Kaplan, timsah, vak vak, kuş, cik cik (civ civ oluyor bu), kanguru, kurbağa, fare gibi). Duvarımızda hayvan stickerlarımız var, onları da biliyorlar. Hayvanlar kitabımız var sürekli gösteriyorum. Camlarına hayvan resimleri yapıştırdım :) Ali Baba'nın çiftliği dediğimiz kukla hayvanlarımız var (Möö, mee, üürü üü) Yani hayvanlar konusunda baya iyiler :) Hepsini biliyorlar bunların. Yetmiyormuş gibi bir de Bebek Koala serisinden çiftlikte olan kitabımız var. İçinde domuz, inek, tavşan, tavuk, kaz, ördek gibi çiftlik hayvanları var. Bayılıyorlar Bebek Koala serisindeki kitaplara.
Güneş ve ağacı biliyorlar.
Ayaklarını ikisi de biliyor. Deniz dünden beri ağzını kulağını ellerini ve saçını öğrendi.
Mamayı biliyorlar, kakayı biliyorlar :)
Topu, düdüttü (araba) biliyorlar. Zıp zıp zıpın zıplama olduğunu biliyorlar. Otur, gel, git, dön, at gibi eylemleri biliyorlar.
Renkleri Deniz daha iyi biliyor. Doğacığımla renkle ilgili oyun daha çok oynamalıyım, genelde Deniz renklere meraklı olduğundan onla daha çok oynadım bu vakte kadar.

Yani anlayacağınız herşeyi kapıyorlar bugünlerde. Ne kadar ilgi ve konuşma o kadar çabuk öğreniyorlar. Sonra bayıla bayıla izliyoruz, mutlu oluyoruz çok :)

Deniz'deki de Doğa'daki de en büyük gelişme bu: Anlama ve derdini anlatma.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder